Küçük Hanımlar

BUGÜN MUTFAK SIRASI SENDE!

Çikolataaa! Iıımm o leziz kahverengiye ki hayır diyebilir ki? Evet evet biliyoruz fazlası zarar ver yedikten sonra dişlerimizi fırçalamalıyız… Gelin çikolatayı biraz daha besleyici bir hale getirelim. Belki böylece biraz daha fazla çikolata yememize izin verirler 😉

Malzeme Sepeti: 160 gram sütlü çikolata (isteyen bitter de kullanabilir) / Tatlı mevsim meyveleri
Ceviz- Fındık- Badem- Fıstık vb. kuruyemiş / Yağlı kağıt / İç içe geçebilen iki adet ufak tencere

1. Mevsim meyvelerini güzelce yıkayıp ufak ufak kesiyoruz.
2. Kuruyemişleri de un gibi olmayacak şekilde küçültüyoruz. Bu işlemi ister el blendırı ile yapabiliriz. Ya da temiz bir poşete koyup mutfak tahtası üzerinde tahta bir kaşık/ havan döveceği vb. bir nesne ile döverek de yapabiliriz.
3. İç içe geçen tencerelerden altta olanını su ekleyip ocağa alıyoruz. Üstteki tencereye çikolatayı parçalayıp ekliyoruz. Böylece çikolatayı benmari ( kendi kendine buharda erime yöntemi) usulü ile eritiyoruz.
4. Yağlı kâğıdı ufak dikdörtgen bir kaba serin.
5. Eriyen çikolatayı yağlı kâğıdın üzerine dökün.
6. Parçalanmış meyve ve kuruyemişleri istediğiniz miktarda çikolatanın üzerine dökün.
7. Kabı buzdolabına kaldırın.
8. Çikolata donduktan sonra parçalayarak servi yapabilirsiniz.

 

BİR…

Pratik Bilgi: Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için kabuğuyla soğuk suyun içine koyun. Batarsa taze, yüzerse bayattır.
Kural: Görgü kurallarına göre; insan güzel sabırlı olmalıdır. Güzel sabır, gelen belaya razı olup, herkese açıklamamak ve şikâyette bulunmamak demektir.

İpucu: İnsan arzusunun sonu yoktur. Her istediğine kavuşmak ister. Her istenilene kavuşmak, muhakkak insana mutluluk getirmez. Onun için hakkımızda hayırlı olanı istemek gerekir.

 

#cikolata, #mutfak, #tatli